Karácsonyfa Borsodgesztről – kereskedőknek

fenyőfa - termelőtől

Karácsonyfa.eu -keresőknek: kereskedőknek

Karácsonyfának való fenyőink

Nordmannfenyő

A nordmann fenyő (Kaukázusi jegenyefenyő, Abies nordmanniana) szabályos, kúp alakú, oszlopossá növő fa. Ágai fiatal korban vízszintesek, levelei fényesek, sötétzöldek. Kivételes a szabályossága,  mélyzöld tűlevélzete miatt az egyik legkedveltebb karácsonyfa. A Fekete-tenger keleti partjainál lévő Kaukázus hegységből ered, azonban hazai termesztésűt forgalmazunk: ez a borsodgeszti ültetvényünk gyöngyszeme.
Előnyös tulajdonsága, hogy szabályos, és a tűi nem hullanak, ugyanakkor nem annyira illatos, mint a lucfenyőfélék.

Lucfenyő

Az egyik a legelterjedtebb közép-európai tűlevelű a luc (Közönséges lucfenyő, Picea abies). Előfordulása kontinentális éghajlatú hegyvidékeken jellemző. Őshazája Közép- és Észak-Európa. Ez a fenyőfaj Magyarország területén a Soproni és a Kőszegi-hegységben, illetve az Őrségben őshonos, azonban sokfelé vonták termesztésbe.
Előnyös tulajdonsága, hogy illatos, jól díszíthető, mert kevésbé szúr az ezüstnél, ugyanakkor nem annyira tartós a tűje, mint a nordmannoknak.

ezüstfenyő

Az ezüstfenyő (Picea pungens f. galuca) az örökzöld fenyők egyik legszebb fajtája. Szabályos kúp alakjával, ezüstös színével a karácsony egyik legkülönlegesebb fája lehet. Lombszíne változatos: a kékesen ezüst szín előállítása oltással történik. A zöldes, szürkés, ezüstös változatok nem oltott fenyők. A másik neve a szúrós luc, és ez nem véletlen.
Előnyös tulajdonsága, hogy illatos és a földig ágas, ugyanakkor szúrós tűje miatt nehezebb díszíteni.

Nemes jegenyefenyő

A procea fenyő (Nemes jegenyefenyő, Abies procera) nem őshonos faj, Észak-Amerikából származik. Koronája kúpos, törzse a tövétől ágas. Kérge fiatalon vörös. Ágai sűrűn állnak, hajtásain finom, rozsdabarna szőrök nőnek. 25–35 mm hosszú, csaknem hengeres tűlevelei felhajlók, a hajtás csúcsán felívelők vagy összehajlók.
Előnyös tulajdonsága, hogy különleges faj, hosszúak a tűi, földig ágas, ugyanakkor kevésbé illatos a lucnál.

Sziklás-hegységi jegenyefenyő

A lasiocarpa fenyő (Sziklás-hegységi jegenyefenyő, Abies lasiocarpa) nem őshonos faj, Nyugat-Kanada hegyvidékein erdőségeket alkot, de Alaszkában is előfordul. Kúpos, szépen tömött termetű örökzöld. Világos ezüstös-kék tűi viszonylag puhák, keskenyek, kihajtáskor fehéres-ezüstösek, tömötten állnak felálló ágain. Az ezüstfenyőhöz hasonlítható, de annál dekoratívabb fajta.
Előnyös tulajdonsága, hogy hazánkban különleges faj, gyönyörű fa, földig ágas, de kevésbé illatos a lucfenyőnél.

Más fenyőt szeretne?

Egyéb különlegességek is elérhetőek kiterjedt nemzetközi partnerhálózatunk segítségével.

Telepünk életéBŐL

Képek a szállításról

Kapcsolatfelvétel

Borsodgeszti karácsonyfa-telepünkön kiválaszthatja a fákat és megjelölheti a megvásárolni kívánt fenyőket előre. Előtte telephelyünkön örömmel fogadjuk Önt, munkaidőben. Kérem, egyeztessünk időpontot emailben! Hegedűs Attilával fog találkozni. Az elérhetőségeink lentebb – megközelítésünkhöz kattintson: